CODE
No items found.
location: 
Grays, Essex
services: 
Architecture and Planning
use: 
Residential
status: 
Design Development

Hathaway House is a three-bedroom new-build project tucked away on a backland site in Greys, Essex.

The design of the scheme is predominantly shaped by its context. Responding to the significant level changes within the site and lowering visual impact on the neighbouring properties, the proposal is formed by balancing two rectangular geometries that carefully slot into its surroundings.

The proposal strives to create visual contrast to the rest of the streetscape with its material palette. Timber louvres envelope the full first-floor level while partially integrating into the ground floor level to link the two storeys together. A lighter brick is used to clad the remainder of the ground floor box-like form.

View our other projects

Residential Development
Wickford
Residential Renovation
Mixed Use Scheme
New Build
Residential Development
New Build
Residential Development
Mixed Use
Residential Development
Backland Development
Commercial Development
New Build
Residential Development
Residential Development
Commercial
Backland Development
Upward Extension
Extension and Refurbishment
Redevelopment
Mixed Use
Upward Extension
Mixed Use
Commercial
Friern Barnet
New build